Fodboldlegende død: Han blev 75 år

Gerd Müller var en af historiens farligste angribere for både Bayern München og Tyskland. Han døde søndag.

Den tyske fodboldlegende Gerd Müller er død tidligt søndag morgen i en alder af 75 år.

Det oplyser hans tidligere klub Bayern München på Twitter, og på klubbens hjemmeside siger klubpræsident Herbert Hainer om den tidligere målræv:

– I dag er en trist, sort dag for FC Bayern og klubbens fans. Gerd Müller var den største angriber, der nogensinde har været – en fantastisk person i international fodbold, lyder det fra Hainer.

– Vi er forenet i dyb sorg med hans kone Uschi og hans familie.

Müller regnes som en af de absolut største spillere i tysk fodboldhistorie, og den målfarlige angribere nåede at spille 15 sæsoner for Bayern München fra 1964 til 1979.

Han er den mest scorende spiller i Bundesligaens historie med sine 365 mål. Han nåede i alt at score 523 mål for Bayern i 580 kampe for den sydtyske klub.

Herbert Hainer er da heller ikke det mindste i tvivl om, hvor stort et aftryk Gerd Müller har sat i klubben.

– Uden Gerd Müller ville FC Bayern ikke være den klub, vi alle elsker i dag. Hans navn og erindringen om ham vil leve for evigt, lyder det fra Bayern-præsidenten.

Foruden alle målene i Bayern blev det til 62 landskampe for det daværende Vesttyskland, hvori han scorede imponerende 68 mål.

Han var Tysklands mest scorende landsholdsspiller nogensinde, indtil Miroslav Klose i 2014 overgik hans 68 mål. Klose brugte dog over dobbelt så mange kampe som Müller på at nå rekorden.

Først publiceret: 15. august 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:08

Se, hvad vi ellers skriver om:

Combell - staging