Advarsel mod salmonella i medister, grisekød og skinkekød

Fund af salmonella får Himmerlandskød til at tilbagekalde visse pakker med medister, grisekød og skinkekød.

Oplever du symptomer i forbindelse med indtag af nogen af de tilbagekaldte kødprodukter, opfordrer Fødevarestyrelsen til, at du kontakter din læge.

Kødproducenten Himmerlandskød tilbagekalder frilandsmedister samt hakket grisekød og hakket skinkekød af frilandsgris på grund af fund af salmonella.

Kødet bør leveres tilbage til butikken, hvor det er købt eller kasseres, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Produkterne er blevet solgt i Rema1000-butikker over hele landet.

Konkret handler det om tre typer af kød, hvor virksomheden i forbindelse med egenkontrol har fundet salmonella i medisteren.

Da samme råvare indgår i det hakkede grisekød og hakkede skinkekød, er der risiko for, at der også er salmonella i disse produkter.

Tjek mærket

Det er medister af mærket “Frilandsgris” ti procent fedt i pakker af 400 gram, som har en sidste anvendelsesdag den 22. juni 2023.

Derudover er det også hakket grisekød af mærket “Frilandsgris” med 8-12 procent fedt i pakker af 400 gram og hakket skinkekød af mærket “Frilandsgris” med 4-7 procent fedt i pakker af 400 gram.

Begge med en sidste anvendelsesdag mellem 20.-22. juni 2023.

Symptomer

Salmonella er en bakterie, der forårsager en mave-tarminfektion.

Symptomerne på infektion med salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast. Sygdom kan vare fra få dage til flere uger.

Smitte sker næsten udelukkende gennem mad. Det skyldes, at salmonellabakterier lever i mange dyrs tarmsystemer.

Salmonella har i flere år været meget sjældent forekommende i danskproducerede æg og kyllingekød. Antallet af infektioner er derfor gået væsentligt ned i forhold til omkring årtusindskiftet.

Først publiceret: 21. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret 21. juni 2023 kl. 9:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
Combell - staging